درمانگری و دیدگاههای پیرامون نگاه به انسان و سلامتی او همیشه مورد توجه بوده است. روشهای درمانی بر اساس دیدگاهها شکل گرفتهاند. روشهایی که هرچند در حفظ سلامتی او را مدد کرده، لکن همواره با نقاط ضعفی همراه بودهاند. ضعفهایی که بخشی ناشی از نوع نگاه به انسان و آفرینش اوست. مطرح شدن نگاه اسلامی به طب با توجه به جامع بودن نگاه اسلام به انسان، موجب کاهش نقاط ضعف موجود میگردد. دگرگون شدن قسمتی از روشهای درمان و بهداشت با توجه به تغییر مبانی، مطرح شدن الگوهای درمانی بر اساس اهداف آفرینش انسان و توجه به سعادتمندی دنیوی و اخروی بشر، از فواید نگرش به طب از دریچه قرآن است. پژوهش پیش رو با کاربست شیوه توصیفی تحلیلی و روش اسنادی در منابع قرآنی و روایی به کنکاش مبانی درمانگری و سلامت پرداخته است. در این پژوهش چنین به دست آمد که سلامت انسان وابسته به ساحتهای دوگانه وجود اوست. تاثیر و تاثر روح و جسم بر یکدیگر، دخالت امورغیرمادی در کنار امور جسمانی در سلامت انسان، لزوم خدشه دار نشدن تعالی و رشد فطری بشر، در مراحل درمان و بهداشت از مبانی طب است. چرا که پیشرفتهای محیرالعقول بشری، هماهنگی نکات بهداشت اسلامی با خلقت انسانی را نشان میدهد.
شاهدی, روح اله, مولایی نیا, عزت اله, ناصح, علی احمد. (1398). دیدگاه اسلام در مبانی درمانگری و سلامت انسان. مطالعات اسلامی در حوزه سلامت, 3(4), 13-24.
MLA
روح اله شاهدی; عزت اله مولایی نیا; علی احمد ناصح. "دیدگاه اسلام در مبانی درمانگری و سلامت انسان". مطالعات اسلامی در حوزه سلامت, 3, 4, 1398, 13-24.
HARVARD
شاهدی, روح اله, مولایی نیا, عزت اله, ناصح, علی احمد. (1398). 'دیدگاه اسلام در مبانی درمانگری و سلامت انسان', مطالعات اسلامی در حوزه سلامت, 3(4), pp. 13-24.
VANCOUVER
شاهدی, روح اله, مولایی نیا, عزت اله, ناصح, علی احمد. دیدگاه اسلام در مبانی درمانگری و سلامت انسان. مطالعات اسلامی در حوزه سلامت, 1398; 3(4): 13-24.