نوع مقاله : مقاله پژوهشی
چکیده
مقدمه و هدف: ورزش بخشی از فرهنگ جامعه میباشد که سالمسازی جامعه را به دنبال دارد.از این رو در تمامی جوامع و سازمانها به تعمیم و گسترش آن در سالمسازی فردی، خانوادگی و اجتماعی تأکید فراوانی شده است. هدف از این پژوهش، بررسی نقش ورزش در بهبود اخلاق اسلامی کار، کمالگرایی و کنترل تفکرات انتقادی دانشجویان بود.
روش تحقیق: این پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی بود و جامعهی آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی بود و نمونهگیری بر اساس جدول مورگان بهصورت تصادفی ساده که بر این اساس تعداد نمونه برابر با 351 نفر میباشد. ابزار تحقیق حاضر پرسشنامه اخلاق اسلامی کار درویش یوسف (2000)، پرسشنامه کمالگرایی مثبت و منفیتری شورت و همکاران (1995)، پرسشنامه کنترل تفکرات انتقادی کالیفرنیا بود. به منظور تجزیه و تحلیل دادههای تحقیق از روشهای آماری توصیفی، آزمون کولموگروف اسمیرنف و از آزمون T دو نمونه مستقل استفاده گردید.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد اخلاق اسلامی کار و کمالگرایی مثبت افراد ورزشکار بیشتر از غیرورزشکار است، کمالگرایی منفی افراد غیرورزشکار بیشتر از ورزشکار است و بین تفکر انتقادی دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار تفاوت معنیداری وجود نداشت.
نتیجه گیری: فعالیت ورزشی سبب ایجاد ارتباط قوی بین همسالان شده و به یادگیری نگرشها و ارزشهای مثبت میشود. ورزش و فعالیت جسمانی موجب افزایش جنبه های مثبت مشروط به پاسخ و فراهم ساختن موقعیتهایی که سبب منحرف شدن توجه فرد از شرایط تهدیدآور و اضطراب زا میشود.
کلیدواژهها